Főoldal > Rajzfilm
 
 

A BOGYÓ ÉS BABÓCA RAJZFILM

Kedves Látógató!
A videófilm megnézéséhez Flash lejátszó és javascript szükséges. Töltse le a legfrissebbet innen

A Bogyó és Babóca mesesorozat 2004-ben indult, ekkor jelent meg az első kötet a Pozsonyi Pagony könyvkiadó gondozásában. A könyvsorozat írója és rajzolója az építészmérnök végzettségű Bartos Erika. A csigafiú és a katicalány történetei mára több, mint 20 kötetes sorozattá nőttek.

A Kedd Animációs Stúdió 2009-ben kereste fel a szerzőt a Bogyó és Babóca mesesorozat megfilmesítésének ötletével. A könyvsorozat ekkor már 12 kötetet számlált. Az együttműködésből 2010-re született meg a rajzfilm első szériája, az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza rendezésében (Maestro, Mama, Ergo). A filmsorozat ingyenesen megtekinthető a Kedd Stúdió Youtube csatornáján.

A rajzfilmsorozat első szériáját (13 mese) 2010-ben mutatták be a magyar mozik, majd műsorára tűzte a Minimax tévécsatorna. 2013 decemberétől a sorozatot az M2 televízió sugározza. (Első széria: Barátság, Fülgyulladás, Szivárvány, Papírsárkány, Télapó, A barlangi pók, Karácsony, Boszorkányok, Egy nap az óvodában, Akis dongólány, Hóember, Tengeri kaland, A tücsök hegedűje)

A rajzfilmsorozat második szériája (13 új mese) 2011-ben került a magyar mozikba, majd a Minimax tévécsatorna vetítette. 2013 decemberétől a sorozatot az M2 televízió sugározza. (Második széria: Bicikli, Homokvár, Sün Soma születésnapja, Erdei tornaverseny, Áfonyaszedés, Elveszett mogyoró, Vendel korcsolyázik, Mézeskalácsok, A sárga katica, A vizicsiga, Jelmezbál, Kaniárifiókák, Léggömb)

A rajzfilmsorozat harmadik szériája 2014-ben kerül bemutatásra a magyar mozikban. (Harmadik széria: Gömbi tornya, Napraforgók, A gomba kalapja, Focimeccs, Roller, Pihe síel, Gombócok, Bábszínház, Kavicsok, Csillagház, Rossz álom, Hímestojások, Társasjáték)

Werkfilm a Bogyó és Babóca sorozat kezdetéről, köszönet az Uránia mozinak a helyszín biztosításáért:

Loading the player ...
Az animációs sorozat alkotói:

Mesemondó: Pogány Judit, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, az Assitej Gyerek- és Ifjúsági Színházi Biennálé Üveghegy életműdíjasa
„Amikor kiderült az ismeretségi körömben, hogy a Bogyó és Babóca rajzfilm hanganyagán dolgozom, akkor vált nyilvánvalóvá számomra, hogy gyakorlatilag nincs olyan, aki ne ismerné és szeretné határtalanul a könyvsorozatot. Nem lehet nem szeretni. Ez a rendkívül tiszta és színes, csodálatos emberismerettel és humorral megrajzolt stílus hihetetlenül nyerő a gyerekeknél. Erika könyveiből könnyű volt ihletet kapni, hiszen a színek, a formavilág, a könyvek egész hangulata varázslatos és bűbájos. Pogány Judit, 2010”

Az alapul szolgáló könyvsorozatot írta és rajzolta: Bartos Erika

Zene: Alma Együttes

Rendezők: M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics

Háttér és layout: Magyarósi Éva, Jurik Kristóf

Képes forgatókönyv: Fritz Zoltán

Karakterkészítő: Turi Zoltán

Hangmérnök: Madácsi Imre

Animátorok: Horváth Eszter, Horváth Károly, Húber Edit, Kisgáti Attila, Kiss Melinda, Könyves Tímea, Lőrinczi Balázs, Molnár Éva, Róth Attila, Turi Zoltán, Udvardy Boglárka, Zabos Csaba

Gyártásvezető: Tóth Balázs

Produkciós koordinátor: Kárász Niki

Producer: Péchy György

A rajzfilmsorozat díjai, elismerései:

2011: A Bogyó és Babóca rajzfilmmel a Kedd Rajzfilmstúdió elnyerte a Jiangyini Nemzetközi Gyerekfilm-fesztivál Legjobb Rövidfilm díját
Bővebben

2012: A Bogyó és Babóca filmet bemutatták a Tokiói nemzetközi Animációs filmfesztiválon
Bővebben

2013: A Bogyó és Babóca rajzfilm Premio Cartoon Kids díjat nyert Olaszországban, a Cartoon Club Animációs Fesztiválon
Bővebben

2013: A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál közönségdíja a Bogyó és Babóca rajzfilmért
Bővebben

Cikkek a Bogyó és Babóca rajzfilmről:
Origo
Cultura
Filmtekercs
Kultúra.hu
Magyar Nemzet
Pesti Műsor
Cseppek.hu
Pagony
Origo
Népszabadság
Origo
Válasz.hu
Pesti Műsor Gyerekek
Új Ember